На Житомирщині викрили черговий факт вирубки лісів / фото zt.npu.gov.ua

На Житомирщині поліція розслідує незаконну вирубку дерев та факт збройного опору лісівникам. Про це повідомили у прес-службі поліції Житомирської області.

Читайте такожПорошенко прокоментував вирубку лісу в Карпатах: за українською міфологією, на лисі гори злітаються лише відьми

Як зазначається у повідомленні, вчора до поліції надійшла інформація про незаконну порубку дубів на території Червоновольського лісництва та збройний опір працівникам лісового господарства, які намагалися припинити протиправні дії невідомих.

Відео дня

Вранці 18 жовтня до поліції звернувся представник Городницького лісгоспу Новоград-Волинського району із заявою про те, що під час профілактичного рейду працівників підприємства близько 3-го години ночі у лісовому масиві виявили групу чоловіків та 5 одиниць техніки. Невідомі, точна кількість яких зараз встановлюється, зрізали дуби та вантажили їх на трактори.

Невідомі особи зрізали дуби та вантажили їх на трактори / фото zt.npu.gov.ua

«Під час спроби лісової охорони припинити незаконну порубку лісу, порушники здійснили кілька пострілів угору, погрожуючи членам рейдової групи. Потому, прикриваючись зброєю, вони сіли на трактори та поїхали геть», - уточнили у поліції.

Читайте такожНа Чернігівщині ліснику загрожує до п'яти років тюрми через незаконну вирубку на 4 мільйони гривень

За зібраною інформацією, загалом було зрізано 14 дерев, які у подальшому зловмисники вивезли у напрямку Рокитнянського району Рівненщини.

Під час огляду місця події працівники слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського відділу поліції вилучили низку речових доказів, у тому числі гільзи від гладкоствольної мисливської зброї.

Загалом було зрізано 14 дерев / фото zt.npu.gov.ua

Досудове розслідування розпочато відразу за кількома статтями карного кодексу - за статтями 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Призначено проведення необхідних експертиз.

Зловмисникам загрожує до 3 років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Україні посилили відповідальність за незаконну вирубку лісу.