В активній фазі знаходиться перевірка законності наданих ліцензій всім фірмам, які хочуть займатися бурштином / Фото УНІАН

Органи прокуратури перевіряють законність ліцензій, виданих фірмам, що планують видобувати бурштин. Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Читайте такожНа Житомирщині СБУ вилучила незаконно видобутого бурштину на пʼять мільйонів гривень

"Зараз в активній фазі знаходиться перевірка законності наданих ліцензій всім фірмам, які хочуть займатися бурштином. Як ви знаєте, ряд таких ліцензій у Житомирській області було скасовано. Зараз перевіряємо усі ліцензії Житомирської, Рівненської, Волинської областей. І якщо в них є ознаки порушення законності, ми звертаємося до суду в порядку представництва інтересів держави", - заявив Луценко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали 7 осіб, підозрюваних у причетності до вимагання та одержання хабарів за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участі народних депутатів України. Встановлена ймовірна причетність двох депутатів - Полякова («Народний фронт») та Борислава Розенблата (виключений з фракції «БПП»). 11 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення цих депутатів до кримінальної відповідальності, проте відмовила у наданні згоди на затримання та арешт.