Займання – наслідок навмисного підпалу / фото facebook.com/Ivan Rusev

В Одеській області горить Нижньодністровський національний природний парк.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у Facebook повідомив директор природного парку «Тузловські лимани» Іван Русєв.

За його словами, о 18.10 сталося одночасне займання у 8 точках очеретяних заростей у заповідній зоні Нижньодністровського національного природного парку.

Відео дня

«Прямуючи в сторону Одеси, я з автотраси Одеса-Рені помітив займання спочатку в зоні північного берега Дністровського лиману. Туди можна потрапити тільки катером. Проїхавши два прикордонних поста, помітив ще два займання у національному парку в зоні пгт Біляївка», - написав Русєв.

Читайте такожМасштабна лісова пожежа на Миколаївщині: поліція затримала двох підозрюваних у підпалі

Русєв наголошує, що пожежа в плавнях - лихо для живих істот, і в віддалених від траси місцях гасити її практично неможливо. Еколог вважає, що займання – наслідок навмисного підпалу.

«Єдина надія на дощ, що почався, який скоро може загасити пожежу», - підкреслив Русєв.

На думку фахівців, які обговорюють зараз у соціальних мережах інформацію про пожежу, в Нижньодністровському національному парку «не діють закони України, в межах парку - мисливські угіддя». Як правило, на думку екологів, причина пожеж - підпали з метою зловити (застрелити) наляканих тварин, які прагнуть покинути зону лиха.

Довідка УНІАН. Нижньодністровський національний природний парк розташований на території Білгород-Дністровського, Біляївського та Овідіопольського районів Одеської області. Створено в 2008 році. Площа - 21 311,1 га.

Північна частина Дністровського лиману, що в складі парку, має статус водно-болотяних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.