Джипери влаштували заїзд безпосередньо до території Солоноозерної ділянки та Тендрівської коси, що входять до зони абсолютної заповідності Чорноморського біосферного заповідника / Фото Environment People Law via Facebook

5-6 серпня 2017 року мер міста Мелітополя Сергій Мінько очолив поїздку групи джиперів разом зі своїм заступником до Чорноморського біосферного заповідника . На своїй сторінці у соцмережі Facebook він особисто виклав фото та відомості про маршрут, з яких зрозуміло, що джипери влаштували заїзд безпосередньо до території Солоноозерної ділянки та Тендрівської коси, що входять до зони абсолютної заповідності Чорноморського біосферного заповідника НАН України . За повідомленнями ЗМІ, порушення було здійснене в компанії заступника голови Херсонської ОДА Є. Рищука, повідомляє організація "Екологія - Право - Людина" на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожВ Індії подружжя за 26 років відновило знищений тропічний ліс. Тепер це заповідник (відео)

Відповідно до статей 16 та 18 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», на території заповідної зони біосферного заповідника забороняється пересування механічних транспортних засобів, за винятком шляхів загального користування. Пошкодження його території тягне накладення штрафу, а також відповідальність, згідно зі ст. 252 ККУ.

Відео дня

За повідомленням Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області, 16.08.2017 року за даним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1. ст. 252 КК України.