Украинские Карпатs / фото УНИАН

Президент Петро Порошенко вимагає посилити боротьбу з незаконною вирубкою деревини в Карпатах. Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив сьогодні на нараді з питань удосконалення державної політики у сфері лісового і мисливського господарства в Івано-Франківській облдержадміністрації.

Читайте такожУ карпатських районах Львівщини незаконні вирубки лісу нанесли збитків на 1,5 мільйона гривень«Хто поїде у Карпати, якщо немає лісу? Якщо йде незаконна вирубка, йде посуха... і ми гектарами втрачаємо наше багатство. Звичайно, можна запрошувати і на лисі гори. Але, за українською міфологією, на лисі гори злітаються лише відьми. Думаю, нам треба об'єднати наш потенціал і спрямувати усі зусилля на охорону українського лісу, карпатського лісу», - наголосив Порошенко.

Президент нагадав присутнім законодавство України, яким посилено відповідальність за незаконні рубки. «Ми не допустимо, щоб у нас силовики пасли задніх. Це і питання до прокуратури, і до Нацполіції, до керівників структур»», - зазначив Порошенко.

Відео дня

У нараді взяли участь голови облдержадміністрацій і обласних рад Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської і Чернівецької областей, керівники силових структур, природоохоронці, керівники природніх парків, лісозаготівельники, які висловили свої пропозиції щодо кроків для збереження лісу.