Озеро Синевір / фото УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив розширення території національного природного парку «Синевир» на 377,8 га, повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Згідно з повідомленням, розширити територію парку вдалося шляхом включення до його складу 377,8 га землі державної власності держпідприємства «Міжгірське лісове господарство» на території Закарпатської області.

Читайте такожНа Закарпатті розширять територію трьох національних природних парків

Відео дня

«Розширення природно-заповідних територій - пріоритетне завдання Мінекології. На сьогодні це один з дієвих кроків збереження унікальних природних багатств українських Карпат, які стали частиною об'єкта всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси і праліси Карпат та інших регіонів Європи». Праліси мають важливе природоохоронне, наукове і рекреаційне значення і мають бути під особливою охороною», - прокоментував рішення міністр екології Остап Семерак.

Міністр також зазначив, що прийняття даного рішення сприятиме збереженню і збалансованому використанню єдиного природоохоронного комплексу в українських Карпатах як частини європейської системи охорони природи і міжнародного екологічного коридору вздовж гірського хребта Карпат.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці липня 2016 року Семерак повідомив, що Мінекології планує до 2020 року збільшити більш ніж в два рази територію природно-заповідного фонду України, який зараз становить 6% площі країни.

Читайте такожФотограф показав "поля" пластикових пляшок у заповідній зоні Закарпаття (відео)

За словами Семерака, міністерство прагне до середньоєвропейського показника розміру природно-заповідного фонду на рівні 18% території країни.

Наприкінці серпня міністр повідомив, що національні природні парки і заповідники ведуть активну роботу з підготовки до розширення своїх територій.

Національний природний парк «Синевир» - національний парк, розташований у Міжгірському районі Закарпатської області України. Загальна площа парку - понад 40 тис. га.