Дерева дуба були зрубані поруч із новозбудованою лісовою дорогою / фото Житомирська ОДА

Сьогодні уночі невідомі варвари незаконно і зухвало зрубали 18 дубів в Ушомирському лісі на Житомирщині, вік дерев, ймовірно, сягає 80-ти років.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирського облаcного управління лісового та мисливського господарства.

Як зазначається у повідомленні, ця незаконна рубка вартуватиме державі майже 200 тисяч гривень.

Відео дня

"Дерева дуба були зрубані поруч із новозбудованою лісовою дорогою, у місці масового збирання грибів населенням і залишені на місці, що є прикладом небаченого зухвальства лісопорушників та вседозволеності ",- сказано у повідомленні.

 На місце злочину було викликано оперативна група Коростенського міськвідділу Національної поліції.

Лісівники вважають, що цей випадок демонструє «помсту» лісопорушників за активізацію охорони лісів останнім часом.

Читайте такожНа Херсонщині ліси опинились під загрозою повного знищення через шкідників (відео)

"Тінь падає на одного із місцевих мешканців, котрий напередодні відкрито погрожував лісівникам «неприємностями» за те, що перешкоджали його спробам незаконних рубок",- зазначають у відомстві.

Отже, Житомирське обласне управління лісомисливського господарства вкотре звернулося до правоохоронних структур області з проханням тісної співпраці для збереження лісу. " Наші охоронці лісу – це професіонали, які вміють робити свою роботу, однак, рейдові бригади не мають зброї, а вночі, здійснюючи профілактичні об’їзди та затримуючи лісопорушників, дуже важко сподіватися на дипломатичне вирішення проблеми",- йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Загалом же, за останні 8 місяців цього року на Житомирщині зафіксовано 171 випадок незаконних рубок, обсяг незаконно заготовленої деревини становить 1 тис. 511 кубічних метрів . Розмір заподіяної шкоди лісу перевищує 8,2 млн грн. 84 особи притягнуто до адміністративної відповідальності, порушено 69 кримінальних впроваджень.