Ліснику повідомили про підозру / Фото УНІАН

Прокуратура Чернігівської області 16 вересня повідомила про підозру працівнику лісництва в службовій недбалості, внаслідок чого заподіяно шкоду інтересам держави на суму понад 3,8 млн грн.

Читайте такожВирубка лісу в Україні досягає масштабів екологічного лиха (відео)

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури області, слідчим відділом прокуратури області повідомлено про підозру майстру лісу в неналежному виконанні службових обов’язків, що призвело до незаконної вирубки на території державного лісогосподарського підприємства 441 дерева, в тому числі особливо цінних порід, що спричинило шкоду державним інтересам на суму понад 3,8 млн грн.

Відео дня

Органом досудового розслідування такі дії працівника лісгоспу кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість), що карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штрафом від ста до двохсот п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Кримінальне провадження спочатку розслідувала поліція, а потім його було передано до прокуратури.

Зараз здійснюються процесуальні дії, спрямовані на встановлення усіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно в Україні посилили відповідальність за незаконну вирубку лісу.