tuzlim.org.ua

В Одеській області вигоріло понад 10 га території національного природного парку «Тузловські лимани». Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні у Facebook повідомив директор парку Іван Русєв.

Читайте такожБраконьєри для "викурювання звірів" влаштували пожежу в національному парку "Тузлівські лимани" (фото)«Вандали спиляли інформаційні щити парку, встановлені за благодійні гроші. Пожежа палала на піщаному пересипу нацпарку майже добу. Спроби гасіння пожежі силами служби державної охорони нацпарку не дали успіху. Пожежні туди фізично дістатися не можуть, а протипожежної техніки у нас ніякої немає», - написав Русєв.

Директор парку наголошує, що знищено понад 10 га цінних природних територій в зоні регульованої рекреації заповідника, а також місця відпочинку і годування тисяч мігруючих птахів і комах. Другий осередок займання - в районі села Трихатки, за словами Русєва, вдалося загасити завдяки оперативній діяльності майстра нацпарку Євгенії Чередюк і сил ДСНС, які оперативно прибули на її виклик.

Відео дня

«Тут згоріло до 1 га водно-болотної рослинності», - зазначив Русєв.

Звернення до поліції для пошуку підозрюваних, які вчинили підпал, він вважає безглуздим і безперспективним. На думку директора парку, поліція саботує розслідування правопорушень, скоєних на території «Тузловських лиманів» у зв'язку із зацікавленістю окремих чиновників і колишніх правоохоронців.

Водночас, керівництво нацпарку направило відповідну оперативну інформацію в Міністерство екології та природних ресурсів і розпочало власне розслідування.

Як повідомляв УНІАН, 5 вересня директор національного природного парку «Тузловські лимани» Іван Русєв заявив про те, що на території заповідника браконьєри з метою вилову риби незаконно перекривають прорву (промите русло), яка з'єднує Чорне море з Тузловськими лиманами.

На початку серпня Русєв, у якого раніше неодноразово були конфлікти з браконьєрами, заявив, що прийняв рішення піти у відставку. Згодом він заявляв, що вирішив залишитися на посаді.

Довідка УНІАН. «Тузловські лимани» - національний природний парк, розташований на території Татарубнарського району Одеської області. Створений 1 січня 2010 року. Площа - 27865 га. Загальна площа водних дзеркал водойм - 206 кв. км. Система озер, розташованих в парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.