www.natureflip.com

У 2014 і 2015 роках дослідники відкрили 381 новий вид рослин і тварин у джунглях Амазонки. Про це повідомили представники Всесвітнього фонду дикої природи (WWF) в бразильському Сан-Паулу, передає "Німецька хвиля". Зокрема, йдеться про відкриття 216 нових видів рослин, 93 видів риб, 32 видів амфібій, 19 видів рептилій і 18 нових видів ссавців. "Ми досі маємо прогалини у знаннях про Амазонку", - заявив Фернандо Паім з бразильського "Інституту Мамірауа".

Читайте такожБасейну Амазонки напророкували швидке знищенняЗагалом у цьому регіоні за останні 17 років було виявлено близько 2 тис. нових видів. Збирати дані про тварин дослідникам допомагає місцеве населення.

WWF використав дані дослідження для того, щоб привернути увагу громадськості до гірничо-видобувного проекту, що його уряд Бразилії планує реалізувати саме в районі, де відкрили нові види риб. Водночас із представленням нових відкриттів суд у столиці Бразилії виснував, що урядове рішення має пройти схвалення парламенту.

Відео дня

Джунглі Амазонки вважаються зоною з найбільшим рівнем біорізноманіття в світі. 60% територіЇ регіону припадають на Бразилію. Близько п'ятої частини площ тропічних лісів втрачено через вирубку. Науковці бояться, що ще більші території можуть бути втрачені через глобальні кліматичні зміни.