У Тібрі і постачають місто питною водою акведука різко впав рівень води / Фото twitter.com/MarisaTourGuide

Керівництво компанії Acea, яка займається водопостачанням Риму, прийняло рішення зменшити тиск у водопроводі у нічний час з вересня. Рішення прийнято у зв'язку зі спекою та засухою, що тривають у місті, а також закінченням сезону відпусток - багато римлян зараз повертаються у місто після відпочинку, повідомляє Бі-бі-сі.

В Acea заявили, що з травня усунули 1300 витоків води. Кількість опадів у вигляді дощу в Римі знизилося на 70% за останні три роки, йдеться в заяві компанії.

Читайте такожООН: дефіцит водних ресурсів зачіпає більше 40% жителів Землі

Відео дня

Римлян вже попереджали про зменшення водопостачання через падіння рівня води в озері Браччано на північ від столиці Італії, яке забезпечує 8% потреби міста в прісній воді. У Ватикані раніше заявили про те, що відключають 100 своїх фонтанів.

В кінцевому підсумку компанії Acea дозволили продовжувати брати воду з Браччано після того, як вона пообіцяла скоротити забір з 1100 до 400 літрів в секунду.

У серпні споживання води в Римі різко скоротилося, оскільки багато римлян вирушили у відпустки. Але тепер, коли літній сезон завершується, наслідки посухи відчуваються дуже гостро.

Рівень води у двох древніх акведуках, що постачають воду до Риму (Капо і Марція), продовжує падати, і в компанії Acea заявили, що у них немає іншого виходу, крім як скоротити подачу води в піковий місяць споживання - вересень.

Італія, як і багато інших країн південної Європи, серйозно постраждала в результаті малої кількості опадів, що випадають.

Мер Риму Вірджинія Раджі перемогла на виборах, пообіцявши поліпшити системи транспорту, що користуються дурною славою, прибирання сміття та водопостачання міста, які знаходяться не в кращому стані через корупцію та відсутність інвестицій.

Особливо помітних поліпшень не відбулося.

В Acea заявили, що перевірили 4700 кілометрів водопровідних труб на предмет витоків води (це 90% всій протяжності римського водопроводу).

В уряді, правда, висловили тривогу з приводу рішення компанії про скорочення водопостачання через можливі негативні наслідки для здоров'я жителів Риму.

Представники бізнесу у свою чергу заявили, що нестача води вже призвела до серйозної кризи у сфері туризму.