REUTERS

Одеський еколог і громадський активіст Владислав Балинський ледь не став жертвою нещасного випадку - він пірнав у море і заплутався в браконьєрських сітях на курорті Лебедівка Татарбунарського району.

Читайте такожБраконьєри для "викурювання звірів" влаштували пожежу в національному парку "Тузлівські лимани" (фото)За словами еколога, його помітили відпочиваючі, підпливли до нього на гідроциклі і звільнили від сіток.

Хоча, сіті призначалися не для людей, проте їх розташування недалеко від берега жахає, зазначає еколог.

Відео дня

У районі курорту Лебедівка в Татарбунарському районі Одеської області недалеко від заповідника «Тузловські лимани», в сітях гинуть десятки дельфінів.

"Звичайно, без ножа я більше в воду не зайду, але за всю мою двадцятирічну практику, сітки в морі мені траплялися лише кілька разів", - підкреслив він.

"Браконьєри знахабніли настільки, що ставлять свої сіті прямо навпроти пляжу в декількох сотнях метрів від берега. Так пірнаючи там два тижні тому, я потрапив головою в одну з таких браконьєрських сіток на калкана, заплутався і ледве не втопився. Спасибі відпочиваючим, які в бінокль помітили, що я занадто довго знаходжуся на одному і тому ж місці, підійшли на гідроциклі і надали мені допомогу", - написав Балинський на своїй сторінці в Facebook .