В Україні спалахнули відразу кілька лісових пожеж /  фото ДСНС

Масштабні лісові пожежі на Житомирщині, Луганщині та Дніпропетровщині локалізовано. Як повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій, пожежу площею близько 120 га, що виникла 20 серпня поблизу с. Копище Олевського району Житомирської області на території «Поліського природного заповідника», було локалізовано ввечері 21 серпня.

Читайте такожВнаслідок обстрілів бойовиками Жованки на трьох вулицях згоріли будинки

Станом на 7.00 відкритого горіння не спостерігається, здійснюється проливання окремих осередків тління. До ліквідації пожежі залучено 43 од. тех. та 229 осіб, два літака АН-32П та вертоліт МІ-8.

Відео дня

Також рятувальники продовжують гасити пожежу поблизу с. Малинове (зона розмежування) Станично-Луганського району, що виникла окремими осередками 21 серпня на площі близько 150 га (з них 120 га верхового). Гасіння пожежі ускладнюється через пориви вітру та замінування території. До гасіння пожежі залучено 240 осіб, 36 од. пожежної та спецтехніки.

Крім того, продовжується гасіння окремих осередків горіння хвойної підстилки та повалених дерев в урочищі «Павлоградські піски» на Дніпропетровщині. Пожежа виникла 21 серпня двома осередками площею близько 40 га (з них 10 га верхова) та 30 га (з них 10 верхова). Вчора ввечері вогонь було локалізовано. До гасіння пожежі залучено 178 осіб, 18 од. пожежної та спеціальної техніки, літак АН-32П.