У Миколаївській області горіло 80 га лісу / фото ДСНС

В Миколаївській області поліцейські Новоодеського відділу встановили 17-ти річного, раніше судимого, та 21-річного мешканців с.Новопетрівське, через дії яких 19 серпня сталась лісова пожежа площею 80 гектарів. Як повідомили УНІАН у відділі комунікації поліції, затримані запевнюють, що підпалювати лісове урочище наміру не мали, однак своєї вини не заперечують.

Читайте такожУ Житомирській області на території "Поліського природного заповідника" горить 60 гектарів лісу

"Зі слів товаришів, старший із молодиків вирішив відсвяткувати свій день народження у спеціально відведеному місці у лісі, який межує із населеним пунктом. Прибравши перед святкуванням територію місця для відпочинку, друзі вирішили підпалити сміття неподалік. Не дочекавшись поки воно повністю згорить, а вогонь затухне, товариші поїхали з лісу, але через деякий час повернулись у пошуках мобільного телефону, який 21-річний чоловік загубив на лісовому місці для відпочинку. Побачивши, що розпочалась пожежа, товариші хутко зникли", - повідомили в поліції.

Відео дня

На місці події поліцейські вилучили мобільний телефон одного з фігурантів.

Слідчим відділенням розпочато кримінальне провадження у порядку ч.2 ст.245 КК України (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, що причинило тяжкі наслідки),що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Ступінь вини кожного з молодиків буде встановлено у ході слідства.

Вирішується питання щодо оголошення про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, 19 серпня сталася пожежа у Новопетрівському лісовому урочищі в Новоодеському районі. До гасіння пожежі були залучені не лише працівники спецслужб, а й військові та небайдужі місцеві мешканці та підприємці.

Спільними зусиллями пожежу було локалізовано, а згодом і повністю ліквідовано. За попередніми даними згоріло близько 80 га лісових насаджень. Ймовірною причиною займання лісу слідчими було визначено умисне пошкодження майна – підпал.