УНІАН

На Житомирщині організованій злочинній групі повідомлено про підозру у незаконних порубках лісу.Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Читайте такожПрокуратура на березі Десни виявила незаконну порубку більше 300 деревЯк зазначається у повідомленні,  прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом скоєння організованою злочинною групою незаконної порубки дерев у Коростенському районі.

"У понеділок, 14 серпня, за погодженням із процесуальним прокурором, організатору і співучасникам злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ст. 246  Кримінального кодексу ("незаконна порубка лісу, вчинена організованою групою")",- сказано у повідомленні.

Відео дня

Установлено, що неодноразово судимий житель Коростеня для незаконної порубки дерев у захисних лісонасадженнях за межами населених пунктів Коростенського району, організував і очолив злочинну групу у складі раніше знайомих між собою двох місцевих жителів. У подальшому організатор групи, будучи впевненим у безкарності своїх дій, залучив до банди ще одного коростенця.

Таким чином зловмисники із жовтня 2016 року по квітень цього року вчинили низку злочинів проти довкілля, пов’язаних із незаконною порубкою дерев у захисних лісонасадженнях виробничого підрозділу «Жмеринська дистанція захисних лісонасаджень» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця».