8 осіб вирубали 336 сосен і зруйнували 6 будинків бази / фото УНІАН

Прокуратура Київської області під час санкціонованого обшуку на території колишньої бази відпочинку на березі Десни в Броварському районі виявила незаконну порубку понад 300 дерев.

Як повідомили УНІАН у прес-службі відомства, 8 осіб без відповідних дозвільних документів та правових підстав вирубали 336 сосен та зруйнували 6 будинків бази.

Зазначається, що зараз вживаються заходи щодо встановлення цих осіб та вирішується питання про накладення арешту на вилучене знаряддя та техніку (2 бензопили, 3 обладнання для порізки металу, 1 трактор, 2 крани (марки КАМАЗ та КРАЗ), 4 легкових автомобілі.

Відео дня

Досудове розслідування триває.

Читайте такожЕкологи показали, як вивозять незаконно вирубаний ліс із Пуща-Водиці (фоторепортаж)

У прокуратурі нагадали, що у вересні 2008 року між Регіональним фондом Державного майна України по Київській області та товариством було укладено договір оренди цілісного майнового комплексу одного державного підприємства (база відпочинку).

У 2016 році, у зв’язку із систематичним порушенням орендарем умов договору в частині сплати орендної плати в судовому порядку вказаний договір оренди було розірвано і стягнуто заборгованість у сумі понад 3 млн грн. Крім того, товариство зобов’язали звільнити орендоване приміщення.