http://darg.gov.ua

Під Житомиром масово загинула риба, повідомили УНІАН у прес-службі Житомирського рибоохоронного патруля.

Як зазнчається у повідомленні, до Управління Державного агентства рибного господарства у Житомирській області  надійшло повідомлення про загибель риби в річці Тетерів біля села Станишівка Житомирської області.

На місце події було направлено комісію у складі керівника Житомирського рибоохоронного патруля, заступника начальника відділу охорони водних біоресурсів , начальника відділу іхтіології та регулювання рибальства, головного спеціаліста відділу іхтіології та регулювання рибальства, головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області, державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області.

Відео дня

Оглянувши річку Тетерів фахівці  встановили, що вода мала специфічний неприємний запах та була каламутною – жовтого кольору. На місці події виявлено загиблу рибу, а саме: окунів, плітку, краснопірку, карасів, коропів та іншу.

За результатами огляду  склали акт обстеження берегової лінії річки Тетерів біля Станишівки. Працівники Державної екологічної інспекції у Житомирській області відібрали проби води у відповідних місцях для встановлення наявності у воді отруйних речовин. Також відібрані Житомирським рибоохоронним патрулем зразки загиблої риби направили до Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини для встановлення причин загибелі.

Читайте такожУряд та голова Житомирської ОДА Гундич втрутилися у ситуацію з забрудненням річок Случ і Хомора"На даний час очікуються результати досліджень проб води та висновки щодо причин загибелі водних біоресурсів. Про результати експертизи Держрибагентство поінформує додатково",- зазначили у відомстві.

Також  сьогодні у Житомирі рибалки провели мітинг проти забруднення річок   та пішли скаржитись у мерію владі міста.