На Тернопільщині викрили чергову незаконну вирубку дерев / фото УНІАН

На Тернопільщині незаконною порубкою дерев довкіллю завдано збитків майже на 1 млн грн. Як повідомили УНІАН в Державній екологічній інспекції у Тернопільській області, у ході позапланової перевірки встановлено, що  у колишньому колгоспному лісі, який перебуває на балансі Золотопотіцької селищної ради Бучацького району, невідомі масово вирубали дерева.

В урочищі «Малинники» самовільно зрізано дерева різних порід, 47 з яких – дуби.

Читайте такожУ Тернополі активісти закликали Луценка розібратися із виділенням прокуратурі під будівництво частини зеленої зони

Відео дня

У ході перевірки встановлено, що Золотопотіцька селищна рада жодних рішень чи дозволів на порізку згаданих дерев не приймала. Проте належної охорони забезпечити теж не забезпечує.

Розмір шкоди, заподіяної довкіллю внаслідок незаконного вирубування дерев склав 933 тис. грн.

Матеріали перевірки за ознаками злочину, передбаченого ст. 246 Кримінального Кодексу України (незаконна порубка лісу) передано до управління Національної Поліції в Тернопільській області для вжиття заходів реагування.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Волині директору лісгоспу було повідомлено про підозру за завдану природі шкоду на 2 млн гривень.