Відповідне рішення узгодила комісія облради / фото ssu.gov.ua

Сьогодні у Житомирі комісія облради узгодила утворення підприємства «Надра Житомирщини»; це питання ще мають затвердити депутати на сесії облради 25 травня. Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, сьогодні комісія обласної ради з питань бюджету і комунальної власності підтримала створення комунального підприємства Житомирської обласної ради «Надра Житомирщини».

Основними напрямками його діяльності стануть видобування, переробка і збагачення піску, торфу та інших нерудних корисних копалин, а також виготовлення і реалізація відповідної продукції.

Відео дня

Читайте такожУ Нацполіції анонсували створення нового офісу для розбудови підрозділів

«Це підприємство також займатиметься питаннями видобутку бурштину, розробкою родовищ корисних копалин місцевого та загальнодержавного значення. Якщо на сесії депутати обласної ради підтримають цей проект рішення, то підприємство «Надра Житомирщини» буде займатиметься видобуванням дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, у т.ч. бурштину, а також виготовленням та реалізацією виробів з нього», - уточнили кореспонденту УНІАН у прес-службі Житомирської обласної ради.

Серед напрямків діяльності цього підприємства буде також добування та переробка сировини для облицювальних матеріалів. Рішення має бути затверджено сесією обласної ради, яка відбудеться 25 травня.

Загалом же, депутати постійної комісії облради сьогодні розглянули більше 50 питань порядку денного сесії, серед яких - зміни до бюджету області та до обласних галузевих програм, питання комунальної власності, тощо.