Фото УНІАН

За даними ВООЗ, майже два мільярди людей змушені пити воду, забруднену фекаліями. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті організації.

Читайте також"Рожеве" озеро на Чернігівщині: токсичних речовин екологи не знайшли

Вживання забрудненої води призводить до 500 тис. смертей від діареї щорічно, а також сильно підвищує ризик захворіти на холеру, поліомієліт, тиф, дизентерію, трахоми і заразитися паразитами, включаючи шистосом і глистами. У 2015 році Генеральна асамблея ООН прийняла Цілі сталого розвитку, що включають, в тому числі, забезпечення наявності та раціональне використання водних ресурсів і санітарії для всіх. Однак, згідно з останніми даними, на практиці далеко не всі країни роблять кроки до досягнення цієї мети.

Відео дня

Хоча в середньому щорічний бюджет, виділений на воду, санітарію і гігієну збільшився за останні три роки на 4,9%, у 80% країн все ще не вистачає грошей для проведення поліпшень на національному рівні. При цьому в більшості країн інфраструктура ще не настільки досконала, щоб надавати населенню безпечні та надійні послуги.

Експерти відзначають, що фінансування доступу до води та санітарії благотворно позначиться на здоров'ї людей і розвитку, а також створить нові робочі місця.