Озеро Ніжин стало рожевим / Vadim Shekera

На Чернігівщині екологи не виявили токсичних речовин в озері Ніжин, вода в якому цього тижня стала рожевою. Як повідомили у Ніжинській міській раді, вже учора колір води в озері повернувся до звичайного, лиш подекуди є рожевий осад.

Читайте такожВчені розповіли, як можна уберегти найбільший кораловий риф планети від знищення

"Воду проаналізували за одинадцятьма параметрами. Всі показники в нормі, лише перевищено вміст сульфатів у воді", - говориться у повідомленні. За оцінками фахівців, збільшений вміст сульфатів свідчить лише про те, що у навколишніх господарствах використовуються засоби, що їх містять, а рештки потрапляють в озеро зі стічними водами та опадами. Однак це не становить загрози для людей та навколишнього середовища.

Відео дня

Також у водоймі не виявлено загибелі живих організмів, що вказує на нетоксичність речовини, яка надала воді рожевого забарвлення. За дорученням посадовців Ніжинської міської ради проаналізують мул в озері, питання залишається на контролі міських служб.

Як повідомляв УНІАН, цього тижня зміну кольору води в озері на рожевий помітили місцеві жителі Ніжина. Озеро розташоване у межах міста, має площу понад 10 га, рожевою стала тільки його частина.