У Дніпрі на вулиці Бруківкою на дамбі між селищами Таромське і Карнаухівка незаконно пиляли ліс. Про це повідомили на сторінці громадської організації "Дух нації" у Facebook.

За словами активістів, на місці події вони виявили, що близько 50 великих, від 10 до 100 сантиметрів в діаметрі, дерев, які зміцнювали схили дамби, пиляють люди без яких-небудь дозволів або захисного обладнання. Стовбури довжиною 5-6 метрів завантажували в напівпричеп "Камазу".

Читайте такожНелегальні новорічні ялинки обійшлися "чорним лісорубам" у 150 тисяч гривень штрафу - Держлісагентство

Відео дня

В організації "Дух нації" відзначили, що керували всім процесом директор підприємства "Карачунівське рибне господарство" Олена Білицька, і її чоловік-єгиптянин із посвідкою на тимчасове перебування в Україні Мухамед. Директор замість того, щоб надати дозвільні документи на вирубку зелених насаджень у місті на Дніпрі одразу поїхала, як виявилося трохи пізніше, за своїм малолітнім сином.

Слідчо-оперативна група, за словами активістів, прибула на місце події через три години після них. Ще через три години довгомір опечатали, передали на відповідальне зберігання водієві і залишили на території Таромського рибгоспу.

"Нами подано заяву за фактом вчинення протиправних дій, а саме знищення близько 50 живих якісних неаварійних дерев. Сподіваємося на об'єктивне і неупереджене розслідування. Готуємо знятий фото-, відеоматеріал для надання в поліцію. П'ємо каву, готуємо шини", – заявили активісти "Духу нації".