Активісти у Ковелі влаштували блокаду / Фото prokovel.com

Державна екологічна інспекція у Волинській області під час проведення перевірки Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» виявила факт забруднення прилеглої до підприємства території, внаслідок скиду неочищених стічних вод з площадки для прийому відходів забою тварин на прилеглу територію, - повідомили у прес–службі Держекоінспекції, передає проКовель.

Було проведено розрахунок розміру шкоди зумовленої забрудненням земельних ділянок по вищезазначених показниках. В результаті проведених розрахунків сума збитків завданих державі складає  829 651,89 грн.

Для відшкодування завданої державі шкоди ДП «Укрветсанзавод» направлено претензію.

Відео дня

Крім того, матеріали даної перевірки та розрахунки завданої шкоди направлені до правоохоронних органів. 

Раніше на території ковельського ветсанзаводу виявили несанкціонований скотомогильник: десятки свинячих туш розкладалися просто під відкритим небом. Видовище не для слабкодухих побачили та оприлюднили журналісти місцевого інтернет-видання.

Після цього ковельчани заблокували єдину дорогу до ветсанзаводу, якою курсували машини, що везли на утилізацію відходи тваринного походження. Активісти підпалили шини, а також розробили графік цілодобової блокади. За кілька днів акції на підприємство не потрапила жодна вантажівка із сировиною.

Місцеві жителі розповіли ТСН.ua, що ситуація на цьому підприємстві ніколи не було задовільною, але останнім часом значно погіршилася. Мовляв, раніше рештки використовували для виготовлення мила, й іноді мешканці розташованих неподалік будинків відчували сморід. Проте тепер трупи свиней, собак і навіть коней звалюють просто неба, а неприємний запах відчувається вже на набагато більшій території.

Активісти у Ковелі влаштували блокаду / Фото prokovel.com