Україна поступово переходить на європейські норми збереження природи / УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Мінприроди, про це він сказав, коментуючи рішення Закарпатської облдержадміністрації щодо розширення території національних природних парків на 23254,3 га.

Він висловив переконання, що, збільшуючи природо-заповідні території, Україна поступово переходить на європейські норми збереження та розвитку національних природних багатств.

Зокрема, до програми розширення увійшли національні природні парки «Синевир», «Зачарований край» і «Ужанський».

Відео дня

Читайте такожМінекології пропонує розширити "Букові праліси Карпат"

За словами міністра, необхідні документи для підготовки відповідних проектів указів президента України вже направлено до Міністерства екології та природних ресурсів.

«Розширення територій національних парків на Закарпатті - лише початок великої роботи з розширення природно-заповідного фонду. Наразі черга за прийняттям аналогічних рішень в своїх областях за Івано-Франківською та Чернівецькою облдержадміністраціями», - зазначив Семерак.

У відомстві нагадали, що в рамках проекту «Збереження карпатських пралісів» у Карпатському регіоні особливо цінні природні ділянки, у тому числі пралісові, включено до складу національних природних парків. Впровадження цього проекту здійснюється за підтримки Франкфуртського зоологічного товариства.

Як заявляв Семерак, за збереженням природи під час військових навчань у нацпарках і заповідниках буде стежити спеціальна робоча група.