Світовий банк надасть допомогу для впровадження Національної лісової програми / Фото УНІАН

Світовий банк надасть свою допомогу для впровадження реформ у лісовому господарстві України, повідомила тимчасово виконуюча обов'язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич у Facebook. Під час зустрічі з представниками місії Світового банку з питань лісового господарства, навколишнього середовища та природних ресурсів Валері Хікей та Ендрю Мітчелем обговорювалось питання комплексного реформування лісового господарства.

Читайте такожДержлісагентство: площа всихання українських лісів щороку збільшується

За словами Христини Юшкевич, для проведення реформи та впровадження Національної лісової програми необхідно знати реальний стан лісів України.

Відео дня

"Експерти Світового банку розглянуть підготовлене нами технічне завдання для здійснення повноцінного обліку українських лісів. Вони зі свого боку долучаться до цього проекту, який ми започатковуємо з австрійцями. Зокрема, нададуть пропозицій щодо міжнародних стандартів обліку та технічної допомоги з його проведення", - написала т.в.о. голови відомства.

Вона зазначила, що у подальшому це дозволить вдосконалити державний лісовий кадастр та забезпечити постійний моніторинг діяльності лісового господарства за допомогою засобів дистанційного зондування землі.

Юшкевич також повідомила, що Світовий банк розгляне можливість підтримати роботи з національної лісової інвентаризації та у рамках реформування надасть експертну допомогу для розробки та впровадження Національної лісової програми.

"Увага міжнародної спільноти до України, зокрема, у галузі лісового господарства дуже велика. І ми маємо скористатися цим шансом, щоб вийти на якісно новий рівень", - наголосила Юшкевич.