Ілюстрація REUTERS

Раду очолив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. Про це повідомили у прес-службі Мінекології.

Читайте такожNASA опублікувало супутникове фото зі снігом у Сахарі

У міністерстві пояснили, що в Україні проблеми деградації земель стоять дуже гостро. За попередніми підрахунками фахівців, водною та вітровою ерозією уражені близько 57% території країни, понад 12% земель страждають від  підтоплення. 

Відео дня

За різними критеріями забрудненими є близько 20% українських земель. Щороку фіксується майже 23 тисячі випадків зсувів. Внаслідок абразії руйнується до 60 відсотків узбережжя Азовського і Чорного морів та 41 відсоток берегової лінії дніпровських водосховищ. Понад 150 тисяч гектарів земель порушені внаслідок гірничодобувної та інших видів діяльності. Кількість підземних і поверхневих карстопроявів становить близько 27 тисяч.

«Наше завдання - створити всі передумови для недопущення такого розвитку подій. Сподіваюся, що Координаційна рада зможе посилити координацію  діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, залучаючи до участі у своїй роботі представників місцевої виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також незалежних експертів», - відзначив Остап Семерак.

Він додав, що Координаційна рада буде аналізувати виконання Національного плану дій щодо боротьби з деградацією земель та опустелюванням, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 березня 2016 р. № 271, та інших планів та програм у цій сфері. Згідно з постановою Кабміну від 18 січня № 20, координаційна рада створена на період до 2021 року.