Військові знайшли законодавчо можливі шляхи виконання своїх завдань / Фото УНІАН

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомили УНІАН у прес-службі Мінприроди.

До складу новоствореної робочої групи увійшли представники Мінприроди, Міноборони, Державної екологічної інспекції, наукових установ Національної академії наук України, громадських організацій природоохоронного спрямування.

Читайте такожСемерак: Уряд Азарова фактично легалізував хижацьку вирубку лісів

Відео дня

«Наші фахівці з Мінприроди отримали легальну платформу для обговорення питань, пов’язаних із збереженням територій природно-заповідного фонду, та пошуку взаємоприйнятних рішень з представниками військового відомства. Для нас важливо запобігти негативному впливу на об’єкти природно-заповідного фонду навіть під час військових навчань та інших дій підрозділів Міноборони. Природоохоронні вимоги мають бути дотримані», - пояснив Семерак.

Як зазначили в Мінприроди, створенню зазначеної робочої групи передувало врегулювання ситуацій, які виникли на територіях природно-заповідного фонду, зокрема, на територіях Чорноморського біосферного заповідника, національних природних парків «Олешківські піски», «Яворівський», «Тузловські лимани», заказника місцевого значення «Тарутинський степ» в Одеській області.

Проблемні питання були вирішені на користь заповідних об’єктів, разом з тим військові знайшли законодавчо можливі шляхи виконання своїх завдань, додали у відомстві.