Бойовики часто затоплюють шахти на окупованих територіях / stereochippie.livejournal.com

Про це вона сказала власному кореспонденту УНІАН у Брюсселі за результатами візиту української делегації до штаб-квартирі Альянсу.

Читайте такожУ ПА НАТО розповіли про давні плани Росії розмістити "Іскандери" у Калінінграді

"Нам варто посилити співпрацю в екологічній сфері. Ця тема стосується Донбасу, тому що РФ, не даючи можливості відкачати воду із затоплених шахт, не реагуючи на запити української сторони відносно необхідності проведення термінових ремонтних робіт на певних територіях щодо відновлення інфраструктури, водогонів, підштовхує Донбас до екологічної катастрофи", - сказала Геращенко.

Відео дня

Також, за її словами, іншою темою обговорення під час перебування в НАТО була "протимінна діяльність та реабілітація українських військових, не тільки медична та психологічна, але й реінтеграція в мирне життя". "Україна тут реально потребує серйозного досвіду", - наголосила Геращенко.

Крім того, сторони обговорили питання протидії російській пропаганді. «В НАТО чудово розуміють, що Росія в рамках гібридної війни не зупиняється на кордонах України. В центрі цієї війни вже не тільки ЄС, не тільки Європа, а Україна є країною, яка може поділитися інформацією, досвідом, як працює російська пропаганда, яким є її вплив на суспільство і як цьому можна протистояти», - пояснила вона. У зв’язку з цим перший заступник голови ВР висловилася за те, щоб Україна була учасником всіх заходів, на яких обговорюється тема гібридної війни.

За її словами, також було багато запитань стосовно роботи в Мінських групах. Геращенко підтвердила, що українська делегація виступила з ініціативою проведення найближчими роками в Україні засідання Парламентської асамблеї НАТО. «На нашу думку, ця ініціатива була почута. Тепер ми будемо розвивати цю тему, щоб Україна в найближчі роки змогла прийняти в себе і провести на високому рівні ПА НАТО», - наголосила політик.