Фото УНІАН

Риболовецькі підприємства України з початку року збільшили вилов риби у внутрішніх водоймах на близько 20% за рахунок поступового виведення вітчизняного рибного господарства з тіні, повідомив голова Державного агентства рибного господарства Ярема Ковалів в ході прес-конференції.

Читайте такожДержрибагентство планує значне збільшення виробництва форелі

«Станом на липень у нас динаміка збільшення вилову у внутрішніх водоймах становила близько 40% - але це не збільшення обсягів вилову, це фактично зменшення тіньового сектора. Станом на зараз, я думаю, ми можемо говорити про плюс 20%», - сказав він.

Відео дня

Окремо Ковалів повідомив про результати вилову риби у водоймах Київської області. Зокрема, за звітний період риболовецькі підприємства збільшили вилов риби на Канівському водосховищі на 57%, або на 186 тис. тонн, а на Київському – на 30%, або на 585 тис. тонн.

«Збільшення відбулося за рахунок того, що підприємства почали показувати свої реальні обсяги вилову», - підкреслив голова відомства.

Він повідомив, що за час роботи рибного патруля в Київській області інспектори провели близько 420 перевірок, під час яких виявили понад 500 порушень. Загальна сума збитку, який браконьєри завдали рибному господарству, оцінюється в 1,15 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство аграрної політики та продовольства Державне агентство рибного господарства україни (Держрибагентство) ініціювали створення рибного патруля у вересні 2015 року, щоб замінити діючі органи рибоохорони за прикладом Національної поліції. Пілотний рибний патруль у Києві та Київській області приступив до роботи 16 червня 2016 року.

Держрибагентство використовує досвід запуску цього патруля для всіх областей України протягом 2016 року. Також цього року в Україні буде введена електронна система моніторингу вилову і сертифікат походження риби, які дозволять створити на водоймах систему контролю європейської якості. Запуск рибного патруля по всій Україні, за підрахунками Держрибагентства, обійдеться в 200 млн грн.