Фото УНІАН

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook тимчасово виконуюча обов'язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич.

Читайте такожДержлісагентство засадило новими деревами 90% минулорічних вирубок

"Рейдові бригади держлісохорони будуть разом зі співробітниками Національної поліції та Держекоінспекції, громадськими інспекторами з охорони навколишнього середовища і представниками ЗМІ виявляти правопорушників", - написала вона.

Відео дня

Також вона зазначила, що будь-який бажаючий зможе ознайомитися з обсягами, місцями і цінами реалізації новорічних ялинок на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства і лісгоспів.

Крім того, за словами Юшкевич, кожна законно зрубана ялинка буде маркуватися етикетками, з допомогою яких можна буде дізнатися походження дерева онлайн.

Як повідомляв УНІАН, Держлісагентство в розробленому ним законопроекті пропонує збільшити максимальні штрафи за незаконну порубку лісу в 10 разів - до 17 тис. грн, тоді як зараз вони становлять від 800 до 1700 грн.

Також Держлісагентство має намір ввести штрафи для підприємців, які купили дерева без документів про їх походження. Розмір їх буде становити від 8,5 до 17 тис. грн з конфіскацією деревини.

У 2015 році в Україні лісова охорона зафіксувала понад 1,7 тис. незаконних рубок, обсяг яких склав 24,1 тис. кубометрів, що завдало державі шкоди на суму 84,7 млн грн. За порушення Державне агентство лісових ресурсів притягло до дисциплінарної відповідальності 1086 посадових осіб і звільнило 108 службовців, у тому числі деяких керівників лісозаготівельних підприємств.