У контейнерах товар не відповідає відомостям, зазначеним у деклараціях / УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління ДФС в області, співробітники ДФС і Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області в рамках розслідування кримінального провадження встановили, що на території ТОВ «Іллічівський морський рибний порт» знаходяться 17 металевих сорокафутових контейнерів з лісопродукцією, експортером яких є одне з лісових господарств.

Читайте такожДержлісагентство засадило новими деревами 90% минулорічних вирубок

Згідно з укладеними контрактами, споживачем цієї продукції є підприємство з Домініканської Республіки. Але, згідно з наданими митними деклараціями, одержувачем продукції є інше підприємство-нерезидент.

Відео дня

«Крім того, декларантом у митних деклараціях зазначено, що в контейнерах містяться лісоматеріали необроблені й деревина для технологічних потреб завдовжки 2 м. Але, згідно з наявною інформацією, у зазначених контейнерах міститься лісоматеріал «пиловник» завдовжки 6 м», - повідомили в прес-службі.

Таким чином, як зазначили у відомстві, у цих контейнерах товар не відповідає відомостям, зазначеним у деклараціях, що свідчить про незаконне походження лісоматеріалу і підробку представлених митним органам документів про його походження.

На підставі ухвали слідчого судді на зазначений лісоматеріал загальним обсягом 616,12 кубічних метрів загальною вартістю майже 400 тис. грн поточного тижня накладено арешт. Слідчі дії тривають.