карпаты вырубка лес / youtube.com

Про це повідомили у прес-службі відомства.

«За перше півріччя поточного року коефіцієнт відтворення лісів (співвідношення відновлених лісів до площі суцільних зрубів) становить 0,9 - за цей період на підприємствах Держлісагентства відтворення проведено на площі 44,9 тис. га», - зазначила прес-служба.

Читайте такожУ Кабміні порахували, де і скільки українських лісів вирубано незаконно

Відео дня

Зокрема, було висаджено 32,2 тис. га лісових культур, з яких 2,4 тис. га нових лісів. Площа природного відновлення становила 12,7 тис. га.

У коментарі УНІАН у прес-службі Держлісагентства підкреслили, що на даний момент проводиться осіння кампанія з відтворення лісу, за результатами якої буде сформовано звіт наприкінці року. Відомство планує висадити ліс на території, яка дорівнює 100% площі зрубів у 2015 році.

В Держлісагентстві зазначили, що в 2015 році коефіцієнт відтворення лісів становив 1,1, або 51 тис. га.

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році в Україні лісова охорона зафіксувала понад 1,7 тис. незаконних зрубів, обсяг яких становив 24,1 тис. куб. м, унаслідок чого державі заподіяло збитків на 84,7 млн грн. За порушення Держлісагентство притягнуло до дисциплінарної відповідальності 1086 посадових осіб і звільнило 108 службовців, зокрема деяких керівників лісозаготівельних підприємств.

В управлінні Держлісагентства знаходяться 73% лісів країни. Решта лісів належать іншим лісокористувачам, які, за офіційними даними, на рік вирубують близько 1,5 млн кубометрів лісу.