lviv.dsns.gov.ua

Протягом минулої доби пожежники Львівщини вісім разів виїжджали на ліквідацію пожеж торфу у Золочівському, Яворівському, Буському, Самбірському, Пустомитівському районах та у місті Львові, повідомляє Zaxid.net з посиланням на прес-службу ДСНС у Львівській області.

Так, 14 вересня о 09:21 надійшло повідомлення про горіння торфу в м. Львові на вул. Роксоляни. Площа пожежі склала 12 кв.м.

"У с. Мальчиці Яворівського району рятувальникипродовжують гасити торф’яну пожежу. Протягом 14 вересня вдалося ліквідувати горіння на площі 2 га. До ліквідації пожежі залучено 133 рятувальники, 20 одиниць спецтехніки, 12 мотопомп та 12 бензопил. Залишається погасити ще 3 га", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа автодорозі "Київ - Ковель" через дим палаючих торфовищ частково обмежено рух транспорту

Крім цього, горів торф окремими осередками площею 400 кв.м в с. Рогізно Самбірського району та 0,5 га в с. Скварява Золочівського району. Туди виїжджали 24 рятувальники, 6 одиниць спецтехніки, бульдозер ДТ-75, 2 трактори з бочками, ємністю 10 т та автомобіль МАЗ з бочкою 30 т місцевих приватних підприємств.

Торф'яні пожежі відрізняються від решти пожеж тривалістю ліквідації та потенційною можливістю збільшення масштабів. Складність гасіння таких пожеж полягає у тому, що горіння проникає у більш глибокі шари торфу. При підземних пожежах, вогню на поверхні ґрунту немає, лише інколи він пробивається з-під землі, але скоро зникає. Але виділяється дим, який стелиться поверхнею. На такі пожежі не впливають ні вітер, ні добові зміни погоди, а горіння може тривати місяцями.