Фото УНИАН

Про це повідомила прес-служба Мінекології у відповідь на запит УНІАН.

«Мінекології підготувало проект указу президента України «Про створення національного природного парку «Дніпровсько-Тетерівський» і направило його на погодження зацікавленим міністерствам і відомствам», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПрезидент створив нацпарк "Нижньодніпровський"У прес-службі підкреслили, що проект указу президента був підготовлений після тривалої процедури інших погоджень.

Відео дня

«Робота над створенням парку вже ведеться не одне десятиліття... В 2010-2013 роках ця робота призупинилася. У 2014-2015 роках громадськість і народні депутати ініціювали відновлення роботи над створенням парку... Згідно з процедурою створення нових об'єктів природоохоронного фонду, вже було погоджено клопотання Київського еколого-культурного центру і підготовлений проект створення парку, отримано згоду Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства та органів місцевої влади», - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці вересня суд повернув мисливські угіддя «Сухолуччя» з власності екс-президента Януковича у державну власність.

В липні 2016 року міністр екології Остап Семерак повідомив, що Мінекології планує до 2020 року збільшити в два рази територію природно-заповідного фонду України, який зараз становить 6% площі країни.

Читайте такожТериторію нацпарку "Дворічанський" на Харківщині планують збільшити вдвічіЗа словами Семерака, міністерство прагне до середньоєвропейського показника розміру природно-заповідного фонду на рівні 18% від території країни.

Національний парк «Дніпровсько-Тетерівський» створюється з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних об'єктів Центрального Полісся та Середнього Придніпров'я, наприклад, багатьох видів рослин і тварин, які занесені в Червону книгу України. Парк планується створити на території Вишгородського та Іванківського районів Київської області площею 30,4 тисячі гектарів, які будуть виведені з господарської діяльності Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства.