фото: papahanaumokuakea.gov / James Watt

Найбільший морський заповідник у світі досягне площі в 1,5 мільйона квадратних кілометрів, повідомляє dw.com з посиланням на dpa.

Заповідник Папаханаумокуакеа був заснований попередником Обами на президентському посту Джорджем Бушем-молодшим у 2006 році. Його територія - батьківщина для багатьох рідкісних видів тварин, в тому числі тут зустрічаються 24 види китоподібних, серед них найбільші живі істоти планети - блакитні кити. У заповіднику також гніздяться близько 14 мільйонів птахів і мешкають сотні видів ендеміків, тобто тварин, які зустрічаються виключно тут.

Читайте такожГалапагос, Балі і Мальдіви очолили рейтинг найбільш мальовничих островів світу (фото)

Відео дня
papahanaumokuakea.gov/

З 2010 року ця територія включена в число об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Крім природної цінності, заповідник Папаханаумокуакеа цікавий і для істориків, так як під час Другої світової війни тут затонуло безліч кораблів і збитих літаків, в тому числі один із американських авіаносців.

Читайте такожБританія створить заповідну зону навколо острова Вознесіння

Невдоволення рішенням Обами висловлюють місцеві рибалки - через розширення природоохоронної зони 60 відсотків акваторії біля Гавайських островів опиняється під забороною на комерційну рибну ловлю. Між тим, сам Барак Обама - уродженець Гаваїв, і після його розпорядження 98 відсотків усіх морських просторів, які підпадають під державний захист США, будуть відноситися саме до гавайської акваторії.