фото УНІАН

Помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар Олег  Слободян заявив, що зранку слідчі військової прокуратури та МВС у супроводі спецпризначенців увірвалися до будівлі Державної прикордонної служби, після чого почали здійснювати виїмку документів.

У Генпрокуратурі заявили, що обшуки у приміщеннях ДПСУ, Центру управління службою Чопського прикордонного загону та Західного регіонального управління ДПСУ проводились у рамках розслідування кримінального провадження щодо співучасті прикордонників у незаконних вирубках лісу.

Читайте такожПрикордонники побачили "шоу" у сьогоднішніх обшуках в адміністрації ДПСУ

Відео дня

У даному провадженні оголошено підозру за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Розслідування встановило факти співучасті військових службових осіб Державної прикордонної служби у чисельних незаконних рубках 7663 дерев цінних порід (ясень, дуб, бук) у прикордонній зоні України та їх подальшому збуті за кордон, чим спричинено шкоду державі на орієнтовну суму понад 19 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, раніше адміністрація ДПСУ встановила не тількі факт участі прикордонників у незаконній вирубці, а й факт неналежного розслідування правопорушення. До дисциплінарної відповідальності притягнуто низку офіцерів регіонального управління та Чопського прикордонного загону. А саме: звільнення з військової служби за службовою невідповідностю – 6 осіб, позбавлення військового звання – 2 особи, пониження в посаді – 2 особи, оголошено про неповну службову відповідність – 5 осіб.