гпу генпрокуратура прокуратура / УНИАН

Як повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, співробітниками Головної військової прокуратури спільно з працівниками Департаменту боротьби з економічними злочинами МВС України сьогодні проведено обшуки у вищевказаних приміщеннях.

Обшуки за рішенням суду проведені у рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону за фактами співучасті військових службових осіб Державної прикордонної служби у чисельних незаконних рубках 7663 дерев цінних порід (ясень, дуб, бук) у прикордонній зоні України та їх подальшому збуті за кордон, чим державі завдано збитків на орієнтовну суму понад 19 млн грн.

Читайте такожПрикордонники побачили "шоу" у сьогоднішніх обшуках в адміністрації ДПСУ

Відео дня

Під час проведення обшуків робота Центру управління Службою порушена не була, наголосили у Генпрокуратурі.

Детальнішу інформацію оголосить генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу завтра, 17 серпня, додали у відомстві.

У даному провадженні оголошено підозру за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 7 років.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар Олег Слободян заявив, що зранку слідчі військової прокуратури та МВС у супроводі спецпризначенців увірвалися до будівлі Державної прикордонної служби.

За словами Слободяна, вони виламали двері в одне зі службових приміщень, намагалися паралізувати роботу центру управління службою, що здійснює управління системою охорони кордону.

Як стверджує Слободян, Держприкордонслужба активно співпрацювала зі слідством в рамках справи про вирубку лісу на Закарпатті. При цьому він зауважив, що прикордонники зацікавлені в об'єктивному розслідуванні справи про незаконні вирубки лісу. За його словами, Держприкордонслужба вже подавала усі необхідні документи до Генпрокуратури.