Facebook / Роман Бочкала

Про це помічник голови Державної прикордонної служби - прес-секретар Олег Слободян заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сьогодні о 9:30 до Адміністрації Державної прикордонної служби увірвалися слідчі військової прокуратури у супроводі бійців спецпідрозділу МВС "Корд", у супроводі бійців департаменту по боротьбі з економічною злочинністю МВС. Вони виламали двері в одне зі службових приміщень, намагалися паралізувати роботу центру управління служби. Це підрозділ, який здійснює управління фактично системи охорони кордону", - заявив Слободян.

За його словами, "наразі це все скидається на таке певне шоу. Чому? Тому що не було ніякої необхідності слідчим саме в такий спосіб вламуватися в Адміністрацію".

Відео дня

Як заявив Слободян, "у них були раніше виписані перепустки. Вони могли спокійно зайти і в рамках кримінального провадження нібито про те, що на ділянці Чопського загону незаконно вирубувався ліс, здійснити виїмку тих документів, які їм були потрібні, або взагалі направити лист з проханням, щоб ми їм надали потрібні документи".

Також прес-секретар Держприкордонслужби звернув увагу, що разом зі слідчими військової прокуратури та МВС приїхали журналісти кількох телеканалів, що, на думку Слободяна, вказує на те, що "їм потрібно було саме показати те, що нібито тут проводиться якась велика спецоперація".

За його словами, на даний час робота Адміністрації Держприкордонслужби частково паралізована, але центр управління службою працює, а охорона кордону здійснюється на усіх напрямках.

Читайте такожНа Закарпатті прокуратура розслідує незаконну вирубку бука на 1,55 мільйона гривень

Він додав, що ті спецпідрозділи, які з самого початку приїхали зі слідчими, станом на зараз вже частково покинули Адміністрацію Держприкордонслужби. Проте, як підкреслив Слободян, слідчі ще залишаються у приміщенні і продовжують здійснювати виїмку документів.

Як стверджує Слободян, Держприкордонслужба активно співпрацювала зі слідством в рамках справи про вирубку лісу на Закарпатті. При цьому він сказав, що прикордонники зацікавлені в об'єктивному розслідуванні справи про незаконну вирубку лісу. За його словами, Держприкордонслужба вже подавала усі необхідні документи до Генпрокуратури.

Як повідомлялось, через незаконну вирубку лісів на Закарпатті було покарано 10 прикордонників. У ДПСУ пояснили, що в березні 2016 року Державна прикордонна служба спільно з Національною поліцією виявили факт незаконної вирубки лісу на ділянці Чопського загону. З метою встановлення обставин виявлених порушень у Чопському загоні було проведене службове розслідування за результатами якого низка посадових осіб була притягнута до дисциплінарної відповідальності.

Згодом, як розповів Олег Слободян, факти незаконної вирубки лісу на ділянках відповідальності відділів прикордонної служби «Великий Березний», «Новоселиця» та «Гута» Чопського загону підтверджено.

"Встановлено, що Чопським прикордонним загоном службові розслідування були проведені з порушенням вимог чинного законодавства України. Окрім цього виявлено низку інших упущень під час проведених внутрішніх перевірок з боку посадових осіб загону та Західного регіонального управління", - повідомили в ДПСУ.