Фото УНІАН

Про це повідомив прес-секретар та помічник голови Держприкордслужби Олег Слободян.

"У березні 2016 року Державна прикордонна служба спільно з Національною поліцією виявили факт незаконної вирубки лісу на ділянці Чопського загону. З метою встановлення обставин виявлених порушень у Чопському загоні було проведене службове розслідування за результатами якого низка посадових осіб була притягнута до дисциплінарної відповідальності", - розповів він предісторію на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожНачальник Держекоінспекції Івано-Франківщини звільнений через знищення лісів Карпат

Відео дня

"Однак детальне вивчення матеріалів розслідування в Адміністрації відомства змусило засумніватися у його об’єктивності. В зв’язку з цим, за Наказом Голови Державної прикордонної служби України, для повного і об’єктивного вивчення усіх обставин виявлених фактів до Чопського загону вирушила група офіцерів Адміністрації, яка днями завершила свою роботу", - повідомив Слободян.

"В результаті факти незаконної вирубки лісу на ділянках відповідальності відділів прикордонної служби «Великий Березний», «Новоселиця» та «Гута» Чопського загону підтверджено. Встановлено, що Чопським прикордонним загоном службові розслідування були проведені з порушенням вимог чинного законодавства України. Окрім цього виявлено низку інших упущень під час проведених внутрішніх перевірок з боку посадових осіб загону та Західного регіонального управління", - говориться у дописі.

"В зв’язку з цим, за результатами проведених Адміністрацією Держприкордонслужби України заходів, до дисциплінарної відповідальності притягнуто низку офіцерів регіонального управління та Чопського прикордонного загону. А саме: звільнення з військової служби за службовою невідповідностю – 6 осіб, позбавлення військового звання – 2 особи, пониження в посаді – 2 особи, оголошено про неповну службову відповідність – 5 осіб. Матеріали службового розслідування направлено до військової прокуратури", - розповів Слободян.