/ ua.igotoworld.com

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на брифінгу в Києві.

"Наш пріоритет - збільшення цих територій (природно-заповідного фонду - УНІАН) мінімум в два рази на період до 2020 року", - сказав він.

За словами Семерака, міністерство прагне до середньоєвропейського показника розміру природно-запеведного фонду на рівні 18% від території країни.

Відео дня

Читайте такожПорошенко підписав указ про створення в Полтавській області дендропарку "Криворудський"

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2014 року Німеччина підтвердила надання Україні гранту в розмірі 14 мільйонів євро на реалізацію проекту «Підтримка природно-заповідних територій України». У квітні 2015 року Міністерство екології та природних ресурсів України підписало угоду про фінансове співробітництво, а також фінансовий договір з представниками Німеччини.

20 травня 2016 року Мінекології ініціювало конкурсний відбір на посади директорів 13 національних парків. На початку липня відомство завершило прийом документів від претендентів на посади директорів. Зміна керівництва парків була викликана результатами перевірки Мінекології діяльності парків Карпатського регіону.

7 липня 2016 року Київрада ввела 10-річний мораторій на вирубку зелених насаджень у межах природно-заповідного фонду столиці.