Скриншот с видео "Сегодня"

У місті Васильків неподалік від Києва річка Стугна набула яскраво-червоного забарвлення. Про це повідомляє "Сегодня".

У відділі з питань надзвичайних ситуацій Василькова журналістам  заявили, що ситуація під контролем.

Читайте такожЧерез зливи Львівщині загрожує підйом води у річках до 2 метрів"Ми взяли проби води і чекаємо висновків фахівців, що саме стало причиною забруднення річки. Далі – будемо вживати заходів. Червона пляма пішла в русло річки. Рибалки вже виловили дохлу рибу. Її не так багато – пару відер. Причина забруднення, скоріше за все – закрите на даний момент підприємство, звідки місцеві жителі помітили витік невідомої рідини. Цим питанням зараз займається поліція, з'ясовуючи, що саме потрапило в річку. Ми ж попередили громадян про тимчасову заборону на купання в річці, роздали людям листівки", – повідомили у відділі з питань НС Василькова.

Відео дня
Забруднення води у Стугні / shitimech.com

Тварини, зокрема, корови і птиці продовжують пити воду з річки. Але поки у відділі немає інформації про отруєння людей і тварин.

За інформацією видання, поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за ст. 242 (Порушення правил охорони вод). У прес-службі поліції повідомили, що проводять розслідування.

Місцеві жителі вказують на одне з підприємств. Там візьмуть проби води і будуть розслідувати, чи навмисне була забруднена.