/ cg.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів з посиланням на Державну екологічну інспекцію.

«Негативного впливу вод р. Остер на стан р. Десна не відбувається», - наголошується у повідомленні.

Також у відомствах запевнили, що стан Десни залишається стабільним для відповідного періоду – гідрохімічні показники знаходиться в межах нормованих.

Відео дня

Зазначається, що станом на сьогодні, за даними відділу інструментально-лабораторного контролю, у відібраних пробах вод річки Остер поблизу смт Козелець та міста Остер вміст розчиненого кисню фіксується на рівні 6-7 мг/куб.дм, що відповідає встановленим нормативам для водойм рибогосподарського призначення.

Триває спостереження та кризовий моніторинг за ситуацією.

Читайте такожВ КМДА запевняють, що мор риби в Острі не вплинув на показники питної води в столиці

Як повідомляв УНІАН, 1-3 липня в Острі поблизу села Гламазди Козелецького району спостерігалися випадки загибелі риби. У Держекоінспекції в Чернігівській області це явище пояснили природними процесами, які спричинені значними зливами з подальшим підвищенням температури, що викликало у річці процеси гниття та нестачу кисню.

За фактом загибелі риби у річці Остер відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 242 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони вод). СЕС рекомендувала жителям сіл поблизу річки Остер обмежити вживання води з колодязів, у річці заборонено купатися і навіть мити руки, фрукти чи овочі.

12 липня у Чернігівській облдержадміністрації заявили про покращення екологічного стану річки Остер. За даними Держводагентства, у результатах аналізів, відібраних 11 липня у створах Остра поблизу села Данівка, зафіксоване незначне зменшення вмісту показників заліза загального, амоній-іонів, фосфат-іонів.