Фото УНИАН

Про це повідомляє прес-служба Мінекології, посилаючись на слова міністра Остапа Семерака.

Читайте такожУряд заборонив рубку в лісах і звільнив керівника Держлісагентства

«Планується скасувати екологічний контроль у митній зоні, ввести автоматизовану і відкриту систему реєстрів природокористувачів і небезпечного виробництва, а також передати певні функції на місця і ввести там громадську посаду «екологічного шерифа», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Відео дня

Також Семерак підкреслив важливість пріоритету дотримання вимог Паризького протоколу про низьковуглецевий розвиток і перехід до моніторингу викидів у режимі онлайн.

Як повідомляв УНІАН, 13 червня Семерак заявив, що одним із пріоритетів діяльності Мінекології є створення інтегрованої нової екологічної інспекції, яка об`єднає у собі всі контролюючі функції міністерства та інших відомств, до кінця 2016 року.

За словами Семерака, уряд має інтегрувати в нову інспекцію контролюючі функції від Державної служби геології та надр, Державного агентства рибного господарства, Державного агентства лісових ресурсів та Державної інспекції сільського господарства.

Очільник Мінекології зазначив, що до середини липня його відомство планує підготувати перші проекти документів, які будуть регламентувати роботу нової екоінспекції.

8 липня 2016 року Семерак запропонував для «Понінківського картонно-паперового комбінату» встановити лічильники викидів, які потрапляють до басейну річки Случ, і оприлюднити дані про обсяги таких викидів на сайті Мінекології.

13 липня Мінекології повідомило, що виявило близько 10 органів виконавчої влади, які виконують дублюючі функції держнагляду і контролю в природоохоронній сфері.