фото УНІАН

Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, зазначається на сайті міністерства.

Міністр переконаний, що кадрове рішення по Івано-Франківській області, ухвалене на підставі “вчинення державним службовцем дисциплінарного проступку”, стане показовим прикладом для всієї системи Держекоінспекції.

"Як я і обіцяв під час інспекції Національних природних парків Карпатського регіону, звільнено керівника Держекоінспекції Івано-Франківської області пана Стефурака. Це принципова позиція: люди, які через свою діяльність або бездіяльність шкодять природі країни, не повинні мати стосунку до державних органів, які покликані захищати природу", - зауважив Семерак.

Відео дня

Читайте такожУряд заборонив рубку в лісах і звільнив керівника Держлісагентства

Глава міністерства також зазначив, що ситуація, яка склалася в Івано-Франківській області, не є винятком. Він не виключає кадрових перестановок у системі Держекоінспекції і в інших регіонах України.

"Про кожен випадок знаю. Висновки не забаряться. Розумію, що не всім подобається темп реформ, але я не нехтуватиму якістю. Реформа Держекоінспекції відбудеться за будь-яких обставин", - резюмував міністр.

Читайте такожООН: число екологічних злочинів у світі стрімко зростає

У прес-службі міністерства нагадали, що Семерак дав доручення звільнити керівника Держекоінспекції в Івано-Франківській області Ігоря Стефурака після перебування з робочою поїздкою у Національному природному парку (НПП) "Гуцульщина" у Косівському районі Івано-Франківської області і оглядин проблемних територій парку, де здійснюються незаконні рубки лісів у межах природно-заповідного фонду без отримання відповідних лімітів.

Читайте такожЄврокомісія відкрила справу проти Польщі за вирубку дерев, у Брюсселі не виключають введення санкцій

Тоді Семерак зазначив, що незаконна і неконтрольована вирубка Карпатських лісів може призвести до екологічної катастрофи в регіоні, в результаті якої можуть розпочатися зсуви грунту, масові паводки, знищення червонокнижних видів тварин та рослин та створення реально загрозливої ситуації для населення.

Як повідомляв УНІАН, у травні 2016 року міністр екології Остап Семерак підписав наказ, яким заборонив вирубку лісів у заповідниках та національних природних парках.