/ cg.gov.ua

Як повідомляє департамент інформаційної політики та зв'язків із громадськістю ОДА, за результатами проведених наприкінці цього тижня гідрохімічних аналізів проб води вміст розчиненого кисню по річці Остер біля села Гламазди підвищився, по створу річки Остер в межах смт Козелець - залишається низьким, у створі перед впадінням річки Остер до річки Десна - близький до норми.

Держекоінспекція у Чернігівській області провела обстеження 150 кілометрів річки Остер. На її руслі в Носівському, Ніжинському та Козелецькому районах не виявлено несанкціонованих скидів забруднюючих речовин до водного об'єкту. Загрози для річки Десна немає.

Читайте такожМор риби в Острі: влада Ніжина запевняє, що вода в річці чиста і в ній є риба

Відео дня

"Спостереження та кризовий моніторинг тривають", - поінформував начальник Держекоінспекції у Чернігівській області Леонід Бурковський.

Як повідомляв УНІАН, 1-3 липня в річці Остер поблизу села Гламазди Козелецького району спостерігалися випадки загибелі риби. У Держекоінспекції в Чернігівській області це явище пояснили природними процесами, що спричинені значними зливами з подальшим підвищенням температури, що викликало у річці процеси гниття та нестачу кисню.

За фактом загибелі риби у річці Остер відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 242 Кримінального кодексу України (порушення правил охорони вод). СЕС рекомендувала жителям сіл поблизу річки Остер обмежити вживання води з колодязів, у річці заборонено купатися і навіть мити руки, фрукти чи овочі.