/ nizhynrada.org

Про це йдеться в повідомленні Ніжинської міської ради.

"8 липня 2016 року група журналістів виїхала на очисні споруди Ніжина для того, аби на власні очі пересвідчитись у якості води, яка потрапляє до річки Остер. Начальник очисних споруд Ігор Луценко спростував чутки щодо забруднення річки, а також продемонстрував журналістам біологічні ставки, вода в яких має нормальний вигляд та не має неприємного запаху", - сказано у ньому.

Окрім цього, він повідомив про те, що "вода в біоставках в нормі, про що яскраво свідчить наявність в них риби".

Відео дня

"Перед тим, як потрапити до річки Остер, стічні води проходять щоденний аналіз, довгий та поетапний шлях очистки довжиною в 7 кілометрів. Повна біоочистка з послідуючим відстоюванням на біоставках проходить в чотири етапи", - сказано в повідомленні.

Читайте такожВ КМДА запевняють, що мор риби в Острі не вплинув на показники питної води в столиці

Як зазначив Луценко, очисні споруди працюють в штатному режимі, за останній час надзвичайних ситуацій не було.

Також, як повідомляє ніжинська влада, журналісти "мали можливість ознайомитись із процесом глибокої біологічної очистки за допомогою радіальної установки "Акватор", вода в якій також в нормі".

"Представник Державної екологічної інспекції в Чернігівській області також повідомив про те, що було проведено декілька аналізів, які підтверджують, що вода в річці Остер чиста. В межах міста та району вода в нормі, тому закликаємо громадян зберігати спокій, а засоби масової інформації не розповсюджувати неправдиву інформацію щодо її стану", - заявляє міська влада.

/ nizhynrada.org