/ panoramio.com/user/2269378

Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації.

Згідно з повідомленням, упродовж 1-3 липня в р. Остер поблизу села Гламазди Козелецького району спостерігалися випадки загибелі риби.

З метою з'ясування причин загибелі риби працівники міжрайонного відділу Чернігівського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби відібрали проби води для встановлення їх відповідності безпечним санітарно-епідеміологічним нормам.

Відео дня

Читайте такожДніпропетровщину заполонили чайки-реготухи, мармурові раки і бобри з Донбасу: екологи б'ють на сполох

Крім того, працівники Державної екологічної інспекції у Чернігівській області відібрали проби води для виявлення можливого забруднення її шкідливими хімічними або біологічними речовинами. На даний час проводяться роботи щодо встановлення можливого джерела забруднення, наслідків події та шкоди завданої довкіллю, йдеться в повідомленні.

Також, за даними ОДА, триває інформування місцевих жителів, територією яких протікає р. Остер, про необхідність тимчасового обмеження використання води, купання та вилову риби у річці.

Довідка УНІАН. Остер - річка в Чернігівській області України, ліва притока Десни (басейн Дніпра). Довжина Остра - 199 км. Площа басейну - 2 950 квадратних кілометрів.

Читайте такожНадзвичайна ситуація у В'єтнамі: Десятки тон загиблої риби викинуло на берег у чотирьох провінціях

У річку впадають 65 малих річок і струмків (із них 57 довжиною менше за 10 км). Річка бере початок біля с. Кальчинівки Бахмацького району.

Остер протікає Придніпровською низовиною в межах Бахмацького, Борзнянського, Ічнянського, Козелецького, Ніжинського і Носівського районів Чернігівської області.