REUTERS

Зараз пожежею охоплено понад 7500 гектарів, повідомляє Русская служба Би-би-си.

Губернатор штату Джеррі Браун раніше оголосив про введення режиму надзвичайної ситуації на постраждалій території. Лісова пожежа вже знищила близько сотні будинків, ще близько 1500 будинків і споруд знаходяться під загрозою знищення.

Читайте такожУ Канаді зростає площа лісових пожеж, які вирують уже тиждень (фото)

Відео дня

Як відомо, пожежа спалахнула в минулий четвер в горах на північний схід від міста Бейкерсфілд. Сотні жителів довколишніх населених пунктів було евакуйовано. Повідомляється, що найближчим часом будуть евакуйовані 3 тисячі жителів населеного пункту Лейк-Ізабелла.

У регіоні останні дні тримається спекотна і посушлива погода, у п'ятницю вдень температура повітря перевищила 32 градуси за Цельсієм.

Згідно з повідомленням, у червні на південному заході США зафіксовано незвичайну спеку, в результаті чого у багатьох штатах почалися лісові пожежі. Найбільша сталась на південний схід від Альбукерке в штаті Нью-Мексико, в результаті чого понад 20 будинків згоріли, багато сімей були евакуйовані.

Минулого тижня пожежа спалахнула на півдні Каліфорнії. Вогонь загрожував багатьом будинкам в районі Санта-Барбари і на північ від Лос-Анджелеса.