Рибний патруль планують оснастити безпілотниками / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, відібрані за конкурсом 44 патрульних і їхній керівник уже приступили до виконання своїх обов'язків.

Держрибагентство розраховує отримати 15 млн грн із державного бюджету на оснащення рибного патруля новими човнами та обладнанням, зокрема безпілотниками. Відповідне рішення має ухвалити Верховна Рада. Поки патрульні користуються обладнанням ліквідованих органів рибоохорони Київської області.

Зараз у складі патруля 42 чоловіка й 3 жінки. Середній вік патрульних – 34 роки. Чверть інспекторів раніше працювали в старій рибоохороні, решта – не мали такого досвіду. Конкурсний відбір передбачав перевірку фізичної підготовки, психологічне тестування та іспити з теоретичної підготовки.

Відео дня

Читайте такожРибний патруль у Київській області розпочне роботу 16 червня

Як повідомляв УНІАН, Мінагропрод і Держрибагентство ініціювали створення рибного патруля у вересні минулого року. Набір заяв на участь у конкурсному відборі стартував у середині грудня.

Держрибагентство використовує досвід запуску цього патруля для всіх областей України протягом 2016 року. Також цього року в Україні буде впроваджено електронну систему моніторингу вилову і сертифікат походження риби, які дозволять створити на водоймах систему контролю європейської якості.

Запуск рибного патруля по всій Україні, за підрахунками Держрибагентства, обійдеться в 200 млн грн.