медоборы заповедник / uateka.com

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"До того часу, поки Кабінет міністрів не внесе зміни у Санітарні правила в лісах України, жодне дерево не може бути знищене. Очікую дзеркального рішення і від Міністерства АПК, в чиєму підпорядкуванні знахододиться Державне агентство лісових ресурсів. P.S. Зміни до Санітарних правил в міністерстві вже підготовлені", - заявив Семерак.

Читайте такожМасштабна вирубка дерев у Голосіївському парку: у КМДА розповіли про відкриття справиНагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявляв, що Кабінет міністрів підтримав пропозицію міністерства тимчасово припинити рубки в лісах до перегляду регулюючих актів і прийняв рішення про звільнення керівника Держлісагентства.

Відео дня

Нагадаємо, згідно з даними Держмитслужби, щороку з України вивозять деревини на суму близько 272 мільйонів доларів. Однак скільки ще вивозять за кордон незаконно, експерти сказати не можуть. Припускають лише, що браконьєри можуть заробляти вдвічі більше цієї суми.

Найбільше незаконних рубок вже традиційно проводяться в Карпатах, адже там є найбільші лісові масиви в країні. Крім того, в регіоні росте найбільше рідкісних дерев, які, відповідно,  коштують дорожче. Відомі букові праліси Карпат входять до переліку об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. За них екологи бояться найбільше, бо на відновлення цих порід піде не один десяток років. Немало проблем спостерігається і на Поліссі, Волині, Чернігівській та Київській областях.

Вирубка дерев значно підвищує ризики повеней та паводків, відповідно, погіршується якість ґрунту та родючість. Крім цього, вирубування карпатських лісів зумовлює зменшення біорізноманіття, знищення ареалів рідкісних видів флори і фауни, загибель цінних природних екосистем та негативний вплив на клімат усієї України.